Cloud Services

De Cloud is geen hype meer, maar realiteit waar bedrijven hun voordeel mee kunnen behalen. Meer en meer cloudoplossingen komen beschikbaar waardoor bedrijven flexibeler hun IT kunnen invullen, over meer functionaliteit kunnen beschikken en tegelijkertijd de kosten kunnen reduceren. Oracle is relatief laat ingestapt in cloud dienstverlening maar biedt inmiddels een breed scala aan cloudoplossingen.

Oracle Cloud Platform as a Service

In de markt worden Cloud services onderverdeeld in drie categorieën: Software as a Service (SaaS), Platform as a Service (PaaS) en Infrastructure as a Service (Iaas). Oracle volgt deze opdeling en biedt een ruim aanbod aan services aan in haar Cloud Platform as a Service. De basis voor dit platform wordt gevormd door de Oracle Database, de WebLogic Server en de verschillende technology componenten die daarop gebaseerd zijn, zoals o.a. WebCenter Content. Met deze PaaS componenten kunnen organisaties snel onderdelen van hun IT landschap invullen, en bestaande applicaties en software uitbreiden. Oracle biedt daarvoor uitstekende integratiemogelijkheden. Een volledig overzicht van de uitgebreide set aan componenten die tezamen het platform vormen vindt u op https://cloud.oracle.com/paas.

Qlouded cloudQuobell heeft medio 2015 aan de wieg gestaan van een nieuw bedrijf, Qlouded, dat zich specialiseert in de implementatie en ondersteuning van organisaties die gebruik maken of willen gaan maken van de Oracle Cloud PaaS Services. De dienstverlening bestaat uit:

  • Advies en consultancy
  • Cloud subscriptions (licenties)
  • Implementatie en integratieprojecten
  • Training & support voor gebruikers en beheerders
  • Realisatie van add-ons

Deze dienstverlening vergt specifieke kennis & ervaring en Qlouded kan door haar volledige focus op deze services deze als geen ander leveren. Qlouded maakt uiteraard gebruik van de jarenlange ervaring met Oracle van de Quobell consultants die de achterliggende technologische oplossingen van Oracle door en door kennen.

Oracle PaaS oplossingen

Qlouded specialiseert zich binnen de Oracle Paas oplossingen in eerste instantie op de volgende componenten (klik op de link voor meer informatie op de Oracle-site):

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze PaaS cloud oplossingen van Oracle en wat de toegevoegde waarde voor uw organisatie zou kunnen zijn? Bezoek dan de website van Qlouded.