Fusion middleware

Oracle beschrijft Fusion Middleware als het toonaangevende bedrijfsinnovatieplatform, zowel binnen de grenzen van een onderneming als voor de cloud, waarmee flexibele en intelligente bedrijfstoepassingen gemaakt en uitgevoerd kunnen worden, en waarmee de IT-efficiency te optimaliseren is door maximale toepassing van moderne hardware- en softwarearchitecturen.

Bouwstenen Oracle Fusion Middleware

Onderstaande afbeelding toont de verschillende componenten die tezamen de Oracle Fusion Middleware stack vormen; stuk voor stuk moderne oplossingen waarop bedrijven gegarandeerd hun bedrijfskritische toepassingen kunnen baseren. Aspecten als flexibiliteit, veiligheid, schaalbaarheid en betrouwbaarheid zijn vanzelfsprekend. Oplossingen binnen Oracle FMW varieren van Oracle development tools (waaronder IDE’s en Java frameworks), de Cloud Application Foundation (met in het hart de Oracle WebLogic Suite), Business Intelligence oplossingen, een complete Service-oriented architecture (SOA) en Business Process Management (BPM), tot oplossingen voor Content Management en User Engagement.

Oracle WebCenter Content Specialized

Voor de twee laatst genoemde componenten is Oracle WebCenter beschikbaar, een suite gericht op document en content management alsmede op user engagement. Bij Quobell werken consultants die hun sporen hebben verdiend met twee belangrijke producten uit deze suite, Oracle WebCenter Portal en Oracle WebCenter Content (Quobell is door Oracle erkend als Specialized Partner Oracle WebCenter Content).

Uitgebreide informatie over Oracle Fusion Middleware en de componenten waaruit het platform is opgebouwd, is te vinden op de website van Oracle.

Oracle Fusion Middleware Stack