Over Quobell

Het ontwikkelen en beheren van applicaties, dat is waar we bij Quobell goed in zijn. Java, Oracle en OutSystems zijn de technologiegebieden waarmee we dat voornamelijk doen. Sinds de start in 1996 werken we voor toonaangevende klanten in Nederland. De eerste jaren met een volledige focus op Oracle, vrij snel aangevuld met Java expertise. Vanuit de gedachte van Rapid Application Development realiseren we nu steeds vaker applicaties met tools als Oracle Application Express (APEX) en het krachtige ‘low-code development platform’ OutSystems.
Naast applicatie-ontwikkeling bestaat onze dienstverlening onder andere uit consultancy, het beheren van databases en middleware, en het geven van trainingen.

Klant EN medewerker centraal

Uitgangspunt voor onze dienstverlening is “customer intimacy”, waarbij we streven om vanuit onze jarenlange ervaring uw informatievoorziening optimaal te krijgen en te houden.
Quobell stelt niet alleen de klant maar ook de eigen medewerkers centraal. Bij ons werken dan ook enthousiaste en gemotiveerde consultants in een open, informele en professionele sfeer. Door hun deskundigheid en inzet is Quobell voor een groeiend aantal relaties een vanzelfsprekende partner.

Applicatieontwikkeling en beheer

Onze kernexpertises zijn applicatieontwikkeling en beheer. JavaSinds de oprichting van Quobell doen we dit met de Oracle-technologie en dat blijven we ook zeker doen. De focus van onze verdere groei ligt echter op het Java platform en OutSystems platform. Wat betreft het Java platform lag tot voor kort de nadruk voornamelijk op server side development met Java EE. We zien echter meer en meer de combinatie met front-end development gevraagd worden in de markt. En dat is waar we ons met onze Java-dienstverlening ook verder op richten, het volledige speelveld van back-end tot front-end.

Wat betreft Oracle maakt Quobell gebruik van de nieuwste technologieën als de Oracle Database en Oracle Fusion Middleware, waaronder de Oracle WebLogic Server. Als partner van Oracle zijn we gerechtigd licenties voor producten van Oracle te verkopen.

Rapid Application Development

Wij geloven stellig in de toekomst van Rapid Application Development, kortweg RAD, en in low-code development in het bijzonder. Applicatieontwikkeling en -beheer kan in veel gevallen sneller en daarmee goedkoper uitgevoerd worden, als daarvoor maar de juiste methodes en tools worden ingezet. Gebruik van RAD tools in combinatie met agile werken maakt deze versnelling en kostenbesparing absoluut bereikbaar. Voorbeelden van dergelijke tools die Quobell hanteert zijn Oracle Application Express (APEX) en OutSystems.

Oracle APEX is een gratis(!) Rapid Application Development ontwikkeltool waarmee snelle en krachtige webapplicaties gerealiseerd kunnen worden, gebaseerd op en geïntegreerd met de Oracle Database.

Quobell partner OutSystemsHet OutSystems Platform is een hoog-productief Platform as a Service (PaaS), bedoeld voor het ontwikkelen en opleveren van enterprise applicaties voor het web en mobiele apparaten, gegenereerd in Java of .Net. Deze applicaties draaien naar keuze in de cloud, on premise of in gecombineerde (hybride) omgevingen.

Partner van Oracle en OutSystems

Quobell heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Dit ondersteunen we onder andere door partnerships aan te gaan met de bedrijven achter de technologieën waarop onze dienstverlening is gebaseerd, Oracle en OutSystems.
Vrijwel vanaf de start van Quobell zijn wij partner van Oracle, een van ’s werelds grootste leveranciers van softwareQuobell Oracle Partner (en eigenaar van Java). Onze partnerships garanderen een aantoonbaar hoog niveau wat betreft opleiding, kennis en vaardigheid.