Java development

Een van de belangrijkste en grootste ontwikkelplatforms tegenwoordig is Java. Begrijpelijk, want met Java kunnen geavanceerde applicaties worden ontwikkeld voor het grootst mogelijke scala aan platformen, waaronder de enorme groeimarkt van mobile devices.

JavaBij Quobell vindt u een groeiend aantal consultants die zich hierin specialiseren. Dit zijn zowel consultants die vanuit een Oracle achtergrond werken met de door Oracle geboden Java-toolset (ADF/JDeveloper), alsmede consultants die zich bezig houden met de algemene Java EE technologie.

Het speelveld van Java is erg groot geworden. Naast de kern van Java EE en Java SE kent de cyclus van application developent, testing, deployment en management een groot aantal tools, frameworks, design patterns etc. dat gedurende deze cyclus kan worden ingezet. Een complexe, uitdagende wereld waarvoor goed opgeleide en ervaren consultants van essentieel belang zijn.

Eind 90’er jaren heeft Quobell voor het eerst projecten uitgevoerd met Java. Destijds is een aantal Pensioenplanner-applicaties ontwikkeld met Java SE, onder andere voor Fortis ASR en Zwitserleven.

Java en Oracle

Ook Oracle richt haar pijlen op Java, en is na de overname van SUN zelfs eigenaar geworden van Java. Naast het verder ontwikkelen van Java worden aanpassingen en aanvullingen op de standaard oplossingen van Oracle steeds vaker gerealiseerd met behulp van Java.Java Oracle Om het application development process te versnellen heeft Oracle een framework ontwikkeld, ADF, en kent een uitstekende IDE hiervoor, JDeveloper.

Oracle ADF, onderdeel van de Fusion Middleware stack, is een end-to-end Java EE framework dat de applicatieontwikkeling met Java sterk vereenvoudigd en versneld. Het biedt out-of-the-box een groot aantal infrastructure services en een visuele en declaratieve ontwikkelervaring.

Meer informatie over Java

Java (website Oracle)
Java (algemeen)
Oracle ADF/Java