Oracle database development

Onze consultants hebben bij uitstek de kennis van en ervaring in het ontwerpen, realiseren en onderhouden van applicaties op basis van de Oracle development stack, dit ongeacht of het volledige maatwerkapplicaties betreft of maatwerk op standaard software.

Oracle development stack

Oracle Certified Professional Advanced Pl/SQL DeveloperOracle biedt meerdere mogelijkheden voor applicatieontwikkeling en -onderhoud. De basis is en blijft de Oracle database met de ontwikkeltaal PL/SQL, meer en meer aangevuld door Oracle Application Express. Verder gebruiken we vanuit het verleden de ‘classic’ development stack van Oracle voor het maken en onderhouden van applicaties; denk hierbij aan Oracle Designer, Headstart, Oracle Forms en Reports (de Oracle internet development suite). Onze consultants zijn zeer ervaren in de Oracle development stack en in de meeste gevallen gecertificeerd.

Oracle Application Express (APEX)

Een meer moderne ontwikkelomgeving binnen de Oracle database betreft Oracle Application Express, kortweg APEX. APEX is een zgn. rapid application development (RAD) tool voor het realiseren van applicaties op de Oracle database. Zowel de met APEX gerealiseerde applicaties als de ontwikkelomgeving zijn volledig web-based en kennen een uiterst flexibele User eXperience (UX). Oracle APEXDoordat de applicaties geïntegreerd zijn met de Oracle database zijn aspecten als performance en security gewaarborgd.

Werd APEX in eerste instantie voornamelijk toegepast om add-ons te realiseren op reeds bestaande Oracle applicaties, waar maatwerk op de Oracle E-Business Suite een mooi voorbeeld van is, steeds vaker worden complete applicatie gerealiseerd met behulp van APEX. Verder is het relatief eenvoudig om APEX-applicaties middels de cloud beschikbaar te stellen aan de gebruikers.
Meer informatie over APEX is op veel plaatsen te vinden, waaronder op de website van Oracle zelf.

Oracle E-Business Suite

Naast het realiseren en onderhouden van maatwerkapplicaties heeft Quobell consultants in dienst die gespecialiseerd zijn in maatwerkaanpassingen op de E-Business Suite (voorheen Oracle Applications genoemd). Dit betreft technisch maatwerk, zoals schermaanpassingen en interfacing, voornamelijk gerealiseerd met PL/SQL en APEX.

Uiteraard werken de consultants volgens de nieuwste inzichten en ontwikkelmethoden zoals Agile, Lean en Scrum.